Смяна на върха в „Стомана Индъстри”

Александър Александров е новият изпълнителен директор на стоманодобивното предприятие

Смяна на върха в „Стомана Индъстри”

Снимка: Икономика

Татяна Явашева Автор: Татяна Явашева

Александър Александров e новият изпълнителен директор на „Стомана Индъстри” и официално встъпва в тази длъжност в понеделник, 15 май, научи "Икономика". От 2016 г. насам той беше административен директор на стоманодобивното предприятие. 

Преди това 15 години е работил в "Ойлтанкинг България" АД, където е бил изпълнителен директор и главен мениджър „Бизнес развитие и проекти”, както и мениджър „Бизнес развитие” за Балканите и Черноморския регион. Преди това около година е оперативен мениджър на „Юниливър България, има опит като мениджър „Логистика” в „Ериксон Телеком България” ООД”. Работил е в Българо-американския инвестиционен фонд. Завършил е Техническия университет в София. Има придобита квалификация от Оксфорд Принстън в програмата „Основи на търговията с нефтени продукти – технология, пазари и икономика”, както и квалификация в програмата за обучение на висши мениджъри на Change International, Германия.

Александър Александров поема новия пост с амбициите да превърне „Стомана Индъстри” в модерно европейско предприятие, което се ползва с високото доверие на своите клиенти и партньори. Той вярва, че инвестициите за модернизация и нови технологии, направени в последните седем години, ще дадат добри плодове и трендът предприятието да е на печалба ще е траен. Оптимизация на персонала не се очаква, напротив – темпът на работа вероятно ще наложи нови попълнения в екипите. Управлението ще стане по-гъвкаво, по-модерно и изцяло обърнато към нуждите на клиентите. Александър Александров има увереност, че дружеството ще намери подобаващо място на картата на бизнеса в България, но и в света.

Досегашният изпълнителен директор на „Стомана Индъстри” Николаос Евангелиу преминава на нова позиция в „Сиденор груп”, която е част от холдинга „Виохалко”.

Интервю с Александър Александров четете в понеделник!

Коментари: 0