СОС одобри програма за финансиране на стартиращи предприемачи

Подаването на документи стартира на 15 декември и ще продължи до 31 януари

СОС одобри програма за финансиране на стартиращи предприемачи

Снимка: Economic.bg/ Архив

1320 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Столичният общински съвет (СОС) утвърди второто издание на подкрепящия финансов инструмент „Акселератор Стартъп София“. Програмата улеснява достъпа до финансиране на иновативни, стартиращи и социални предприемачи на територията на Столична община. Това съобщиха от пресцентъра на Общинския съвет. 

В това трудно време на пандемия младите и стартиращите компании в София заслужават внимание и подкрепа от страна на Столична община. Действията ни са навременни и обосновани“, каза председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

 „Акселератор Стартъп София“ ще подпомага стартиращи предприемачи при разработване и представяне на  предложения към потенциални инвеститори и финансиращи организации. Целта е да си повиши техният капацитет за пълноценно взаимодействие с банковия сектор. Експертите от Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ) ще осъществяват менторска помощ на бизнес кандидатите. Освен това ще се предоставя споделено офисно пространство и среда при осъществяване на проектите.

В момента се подготвят условията за кандидатстване по програмата. Подаването на документи стартира на 15 декември и ще продължи до 31 януари. Финансирането ще бъде осигурено със средства на стойност 100 хил. лв. Парите ще бъдат отпуснати от бюджета на Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия към Столична община (ОГФМСП).

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg