Специална течност защитава смартфоните от кражба

SmartWater е като уникален ДНК код за всяко устройство

Специална течност защитава смартфоните от кражба

Да загубиш или да ти откраднат мобилното устройство поставя всеки в доста неприятна ситуация, която освен финансовите измерения излага на риск и поверителната информация. SmartWater е името на нов продукт, който предлага много елегантно и интересно решение на проблема с откраднатия смартфон, и вече се използва от полицията в Лондон, съобщава Mirror, цитиран от Digital.bg. 

Всъщност под това име се крие специална течност, която е почти невидима за човешкото око, но съдържа уникален научен код, с който се регистрира адреса на даден собственик и по подобие на ДНК не може да бъде дублиран. След това тези данни се разчитат след като загубената джаджа се подложи на ултравиолетови лъчи, които разкриват идентичността на нейния притежател. Органите на реда също така уточниха, че SmartWater би могла спокойно да се използва за защита и на други скъпоценности, а не само за мобилни устройства.

По този начин се увеличава значително възможността те да проследяват и свържат с вас джаджата ви, което може да е полезно не само при инцидент, но също при кражба, взлом или когато се опитват да ви продадат крадена стока. 

SmartWater е безвредна за електронните компоненти, което я прави подходяща за употреба за бижута, телефони, електрически уреди, велосипеди и други инструменти, с които работите в ежедневието си. Все още това е просто тест, но ако експериментите се окажат успешни можем да сме сигурни, че подобен продукт може да намери масово приложение в технологичната индустрия.

Коментари: 0