10-те най-добри дестинации за меден месец в Европа

Те са подредени от сайт за туристически резервации

10-те най-добри дестинации за меден месец в Европа
Меденият месец след сватбата е най-прекрасното време за младоженците, което трябва да сложи началото на прекрасен съвместен живот. Затова той обикновено се планира много внимателно, за да остане незабравим. А подходящите места са много и зависят от вкусовете на младоженците – екзотична дестинация, романтично градче, модерен курорт.

Сайтът за планиране и резервации RoutePerfect.com подреди най-добрите европейски дестинации за меден месец. Класацията е направена на базата на 900 000 направени резервации.

Според пътешествениците предпочитаните места са градове с приказна архитектура, по крайбрежието или пълни с исторически забележителности.

Вижте кои попадат в Топ 10:

10. Флоренция, ИталияПълна с история и култура, Флоренция е предпочитана заради ренесансовата атмосфера, вкусната храна и романтичните гледки от теракотените покриви.

9. Виена, АвстрияГрадът е символ на романтиката с кокетните си кафенета, прекрасни десерти,  красивите дворци, барокова архитектура.

8. Прага, Чешка републикаГотическа Прага очарова посетителите с прекрасните си гледки, мостове, замъци, градини.

7. Чинкуе Тере, ИталияПетте средиземноморски селца Монтеросо ал маре, Вернаца, Корнилия, Манарола и Риомаджоре са част от световното наследство на ЮНЕСКО. Прекрасните цветни къщи, кацнали на скалите, са идеално място за млади влюбени.

6. Лондон, ВеликобританияДвойките, които искат да се насладят на културни забележителности, ще открият пълната палитра в Лондон – музеи, дворци, паркове и градини. Те могат да обиколят местните пазари, да се разходят с лодка по Темза, да видят града отвисоко от виенското колело. 

5. Барселона, ИспанияТук младоженците ще открият идеална комбинация от плаж, забавления и забележителности като прословутите къщи на Антони Гауди, катедралата La Sagrada Familia и Парк Гюел.

4. Амстердам, ХоландияВъпреки че има репутация повече на парти дестинация, градът се харесва и на младоженци. Със своите паркове и канали е подходящ за романтични разходки, каране на колело или разходка с лодка.

3. Венеция, ИталияЕдва ли някой ще постави под съмнение Венеция като една от най-предпочитаните дестинации за меден месец. Тук може да срещнете стотици младоженци, радващи се на красивите тесни улици и постройки, похапващи сладолед или наслаждаващи се на разходка с гондола.

2. Париж, ФранцияНаричат го града на любовта и безспорно е романтичната световна столица. За медения си месец влюбените имат безброен избор от занимания- разходки из уличките на Монмартър, обиколка на градините на Версай или Тюйлери, разходка с лодка по Сена, шопинг по Шан-з-Елизе.

1. Рим, ИталияИталианската столица е идеално място за туристически обиколки и разходки, включително и за влюбени двойки. Всяко местенце тук е история, култура, вкусна храна и напитки, забавление и прекрасно незабравимо прекарване.
Коментари: 0