Спират паркирането по бул. „П. Евтимий“, от утре е затворен

Булевардът е затворен за движение за следващите 14 месеца

Спират паркирането по бул. „П. Евтимий“, от утре е затворен
3788 ~ 2 мин. четене

От днес се забраняват престоя и паркирането по част от бул. „Патриарх Евтимий“ в София, а от утре се спира движението по него за следващите 14 месеца.

От 27 март до 30 септември 2017 г. се забранява движението по булеварда в участъците между бул. „В. Левски” и ул. „Хан Крум” и между бул. „Витоша” и ул. „Княз Борис I“ заради строителството на метрото.

От неделя движението става двупосочно по бул. „В. Левски“ – в участъка между ул. „Граф Игнатиев” и ул. „Фр. Нансен”. В двете посоки ще се движи трафикът и по бул. „Скобелев“ между бул. „Прага” и ул. „Фр. Нансен”. Също двупосочно ще е движението по останалата отворена част от бул. „Патриарх Евтимий“ между ул. „Фр. Нансен” и бул. „Витоша”.


От събота се закриват местата за почасово платено паркиране по бул. „В. Левски“ – между улиците „Граф Игнатиев“ и „Г. С. Раковски“ и по бул. „Скобелев“ – между бул. „Прага“ и ул. „Княз Борис І”. Закриват се и местата за платено паркиране по ул. „6-ти септември” от ул. „Гургулят” до бул. „В. Левски”.

Разкриват се нови места за почасово платено паркиране от северната страна (от страната на четните номера) на бул. „Патриарх Евтимий” между ул. „Хан Крум” и ул. „Г. С. Раковски” и между ул. „Княз Борис І” и бул. „Хр. Ботев”, пише в. „Труд“.

Променят се маршрутите на тролейбусни линии № 1, 2, 5, 8 и 9. Тролеите по линии № 1, 2, 5 и 8 в посока бул. „Прага“ от ул. „Граф Игнатиев“ ще се движат по бул. „Васил Левски“ през тунела на НДК двупосочно. Тролеите по линия № 9 в посока ж.к. „Борово“ – ще минават от ул. „Константин Стоилов“ през пл. „Сточна гара“, бул. „Васил Левски“ (през тунела на НДК), бул. „Скобелев“, наляво по бул. „Прага“ и по маршрута си.

Разкриват се нови временни спирки – в посока бул. „Прага“ за тролейбусни линии № 1, 2, 5, 8 и 9 на бул. „В. Левски“ преди ул. „Данте“ и преди ул. „Г. С. Раковски“. Закриват се спирките за тролеите по линия № 9 по бул. „Г. С. Раковски“ от пл. Сточна гара до бул. „Патриарх Евтимий“ в посока ж.к. „Борово“.

От 23 ч. в събота до 5 ч. в неделя пък ще се прави превключване на контактната мрежа в тунела на НДК на кръстовището на Петте кьошета. Затова днес тролеите по линиите 1,2,5, 8 и 9 и трамваите по линиите 1,6 и 7 ще се движат до 23 ч.

Подкрепи Economic.bg