Спречкване с Тереза Мей отлага визитата на Тръмп на Острова

Конфликтът е възникнал заради ретуитване на постове с антимюсюлманско съдържание на крайнодясна британска организация

Спречкване с Тереза Мей отлага визитата на Тръмп на Острова
Очакваната визита на американския президент Доналд Тръмп във Великобритания през януари 2018 г. се отложи, след като той влезе в задочен словесен спор с британския премиер Тереза Мей и нейната администрация. Двамата се „спречкаха“ заради това, че държавният глава на САЩ ретуитна материали с антимюсюлманско съдържание, които по-рано бяха публикувани в социалната мрежа от крайнодясна британска организация, пише днес на сайта си в-к „Daily Telegraph”, цитиран от ТАСС.

Действията му бяха осъдени от канцеларията на Мей с коментра, че Тръмп не е трябвало да публикува такива материали в Twitter. В отговор американският президент изтъкна, че британският премиер трябва да обърне повече внимание на борбата срещу „опустошителния радикален ислямски тероризъм“ в собствената си страна, вместо да се занимава с него.

Официална дата за посещението на Тръмп на Острова не е имало, но се предполагаше, че това ще се случи още в първия месец на новата година. Според информацията, равнището ѝ е било понижено от държавно на работно, за да бъдат избегнати масови протести. 

Сега обаче тези планове са отложени, посочва още „Daily Telegraph”, като се позовава на анонимен високопоставен американски дипломат. 
Коментари: 0