Българска компания влиза в престижния акселератор на HTC

Quark VR се занимава с проекти в сферата на виртуалната реалност

Българска компания влиза в престижния акселератор на HTC
1396 ~ 2 мин. четене
Българската компания за виртуална реалност (VR) - Quark VR, бе избрана да влезе в акселератора Vive X на технологичния гигант HTC. Родният екип е един от едва осемте, които ще се включат в програмата в Сан Франциско, се посочва в прессъобщение до медиите. 

Освен срещи със световни лидери в иновациите, Quark VR получава и значителна инвестиция от страна на HTC. В добавка на това някои анализатори определиха българската компания като най-интересната  от рунда. 

Това, с което Quark VR привлича вниманието, е, че образно казано „отрязва кабелите“ на най-високотехнологичните платформи за виртуална и добавена реалност. Благодарение на техния софтуер топ производители на VR платформи като HTC Vive и Oculus Rift ще могат да направят продуктите си безжични. 

Това не само увеличава качеството на изживяването за крайния потребител, но се очаква, че подобно подобрение би помогнало и за значително по-бързото разрастване на VR/АR/МR (Virtual/Augmented/Mixed Reality) пазара.

„Имаме напълно функционален прототип на безжичен HTC Vive, работещ с нашата технология за компресия и стрийминг”, казва Красимир Николов, съосновател на Quark VR. „Някои от най-големите VR инвеститори в света поискаха среща с нас и при заминаването ми към Силициевата долина идната седмица предстоят много интересни разговори.“

Междувременно, благодарение на инвестицията, българската компания вече започна търсенето на нови членове на екипа. С току-що нает QA и хардуерен инженер, екипът активно набира C++ програмисти, които са готови да се изправят пред най-големите технологични предизвикателства не само на родна зема, но и в световен мащаб.

За Vive X

Акселераторът Vive X е инициатива на HTC и инвестира в най-интересните и обещаващи компании, занимаващи се с виртуална реалност. Vive X оперира с разработчици от цял свят, като основните центрове на управление са в Сан Франциско, Пекин, Тайпе, Шънджън и Тел Авив.

Чрез акселератора HTC развива VR екосистемата, за да постели още по-гладък път за своята високотехнологична платформа HTC Vive, както и да създаде среда за още предстоящи вълнуващи иновации не само в развлекателната сфера, но и във всички големи отрасли.
Подкрепи Economic.bg