Старт на продажбите на Huawei Mate 10 lite в България

Смартфонът има двойна предна и основна камера

Старт на продажбите на Huawei Mate 10 lite в България

Доставките на хитовия lite модел от новата Mate 10 серия започнаха поетапно на българския пазар от началото на ноември месец. Телефонът ще е наличен при всички мобилни оператори и големите вериги магазини за електроника.

Mate 10 lite, който освен с двойната предна и основна камера, се отличава със сериозна производителност и първия Huawei FullView дисплей за качествено визуално изживяване, може да бъде намерен в мрежата на телеком операторите Мтел, Теленор и Vivacom, във вериги магазини Технополис и в дистрибуторската мрежа на Поликомп. Устройството ще се предлага в избор на три цвята: графитено черно, престижно златно и сияйно синьо.

„Радостни сме, че вече може да предложим на българския пазар един от най-атрактивните смартфони от портфолиото на новата Mate 10 серия. Съчетанието на новаторски софтуерни и хардуерни решения превръщат модела в едно от специалните ни устройства за тази година. Очакваме сериозен интерес към него и в трите му цветови варианта – златен, черен и син.“ - споделя Георги Колев, търговски директор „Потребителски устройства” за Huawei България и Македония.

Huawei Mate 10 lite пристига с 5,9-инчов екран, разработен с най-новата технология Huawei FullView дисплей. Впечатляващото съотношение между екрана и тялото от 83%, и съотношението на страните 18:9, осигуряват широкоекранно и пълноценно изживяване. Предната 13MP/2MP двойна селфи камера, първа за устройство с марката Huawei, пресъздава висококачествени артистични и „живи“ изображения, благодарение на светкавицата Selfie Toning Flash. Основната, също двойна камера, комбинира обективи с 16MP и 2MP сензори. Двете двойни камери предлагат и хардуерната „боке“ функция за по-добре очертани, ясни и артистични кадри при ниска осветеност.

Задвижван от 8-ядрения процесор Kirin 659, 4GB RAM и 64GB ROM, Huawei Mate 10 lite поддържа отличен  мултитаскинг с няколко активни приложения, докато стриймва съдържание. Използването на смартфона е плавно и приятно, благодарение на интеграцията с Android-7 базирания EMUI интерфейс на Huawei. Батерията на Huawei Mate 10 lite от 3,340 mAh е много издръжлива. Умният четец на пръстови отпечатъци използва машинно обучение, за да става по-точен и сигурен с всяко използване. Huawei Mate 10 lite разполага също със собствена Huawei Histen аудио система, която възпроизвежда наситен и качествен звук при гледането на вълнуващи видеа и гейминг.

Коментари: 0