Стартира деветата „Техническа академия“ на Vivacom в ТУ

Програмата се случва за девета поредна година

Стартира деветата „Техническа академия“ на Vivacom в ТУ

Снимка: Vivacom

Телекомуникационният оператор Vivacom и Факултетът по телекомуникации на Техническия университет дадоха старт на тазгодишната си съвместна академия за специализация и кариерно развитие. Проектът „VIVACOM Техническа Академия“ се случва за девета поредна година. 

Програмата е насочена към студенти от III и IV курс от специалностите „Телекомуникации“, „Компютърни системи и технологии“ и „Електроника“. Идеята е да се даде възможност на младежите да добият по-задълбочени знания и да проучат опциите за работа в телекома. 

За участие в академията е нужно първо да се подадат необходимите документи, след което селекция продължава с тестове и интервюта. На финала ще бъдат избрани 16 студенти. В рамките на програмата те ще могат да се докоснат до знанията и уменията както на преподаватели от университета, така и на служители от Vivacom. 

Проектът се провежда в два модула в рамките на двата семестъра през учебната 2018/2019 година. Графикът на курсовете е съобразен изцяло с програмата на студентите в университета, но значително надграажда редовния план на обучение. В добавка на това акцентът е върху практическата част. 

Темите на курсовете са, както тясно специализирани и технологични, така и такива, свързани с управление на проекти, технически английски език, разработване на продукти и услуги, правна рамка и регулация на телекомуникациите, бизнес комуникации.

Участието и завършването на Техническата Академия дава предимства на студентите в няколко насоки – кандидатурите им се разглеждат с приоритет за лятната стажантска програма на компанията; получават допълнителни точки за формирането на състезателния бал за магистратура във факултета по Телекомуникации и разбира се имат възможност да се запознаят с новостите в своята област и да придобият нови знания и практически опит от утвърдени специалисти в областта. 
Коментари: 0