Стартира седмото издание на най-голямото благотворително събитие

То се организира от Фондация \"За нашите деца\"

Стартира седмото издание на най-голямото благотворително събитие

Фондация „За Нашите Деца“ организира седмото издание на най-голямото си благотворително събитие Вечер на добродетелите. То ще проведе на 26-ти октомври в Център за високотехнологични иновации „Джон Атанасов” на Sofia Tech Park. Тази година каузата е създаване на първия в София иновативен Комплекс за ранно детско развитие

Каузата на Вечер на добродетелите 2016 г. е да набере средства за дейностите на Комплекс за ранно детско развитие, който ще предоставя интегрирани социално - здравни услуги на деца и семейства, и в който децата и семействата ще могат да получат на едно място пълния пакет от форми на подкрепа за най-уязвимите деца, а именно – малките деца с увреждания, трудности или забавяне в развитието.

Комплексът ще е единственият в София, в който наред със социалната подкрепа, децата и семействата ще имат непосредствен достъп до здравна консултация и интервенции, които отговарят на медицинските стандарти.

През 2015 г. взехме решение да променим живота на 21 бебета, които все още живеееха в Дома за медико-социални грижи „Св. София“ в столицата. До края на октомври тази година всяко едно от тях ще бъде изведено от дома и настанено в най-подходящата за детето семейна или близка до семейната среда. А ние ще започнем изграждането на съвременен Комплекс за ранно детско развитие. Нашата цел е да превърнем този Комплекс в пристан на надежда, толерантност и подкрепа за стотици деца и родители в риск в София и областта.

В него под един покрив децата и семействата ще могат да се възползват от широк набор от услуги – от консултации със специалисти до хидро и арт терапия, така че техните деца да получат най-добрата грижа. Едва ли на друго място в България едно новородено с трудности в моториката си ще може спокойно да посещава специален басейн, където с помощта на световно призната методика и квалифицирани специалисти, ще се работи за развитието на пълния капацитет на детето! В същото време семейството на детето ще може да получи психологическа или здравна консултация, докато по-голямото дете на семейството ще играе с други деца в двора! На същото място други деца ще имат достъп до високо-квалифицирани рехабилитатори. Децата ще се развиват и ще се радват на живота през магията на изкуството и радостите на спорта.

„Този Комплекс, пълен с екип от професионалисти с големи сърца, ще даде алтернатива на семейство, в което се ражда дете с трудност в развитието или увреждане да се научи как не просто да се грижи за детето, но и да стимулира развитието му, ще даде шанс на детето да остане у дома и да развие пълния си потенциал в сигурна семейна среда, заобиколено от любовта на семейството си, вместо да постъпи в институция, ще даде опора на семейства да приемат в дома си малките деца от институциите в София, така че тези деца да получат шанс за истинско детство, изпълнено с мечти, копнежи и перспективи. Заедно  ще променим съдбата на много деца в риск!“, заяви изпълнителният директор на фондация за нашите деца Иванка Шалапатова. 

Патрон на Вечер на добродетелите е г-жа Велина Тодорова, първият български представител в Комитета за правата на детето на ООН. Наш дипломатически партньор ще бъде Нейно превъзходителство посланикът на Великобритания Ема Хопкинс.

За първи път водещи на събитието са обичаните и популярни Михаил Дюзев – водещ на сутрешния блок Дарик кафе, и телевизионната водеща и международно призната певица Йоанна Драгнева, които инициират и подкрепят редица каузи в подкрепа на децата в неравностойно положение. 

На сцената в подкрепа на каузата ще излязат световно известни български творци, сред които цигуларят Веско Ешкенази и диригентът Мартин Пантелеев. Двамата братя имат само един ден в годината, в който са в България едновременно! Това е именно Вечерта на добродетелите

Игор Марковски отново ще бъде водещ на благотворителното наддаване и ще даде възможност на всеки гост на Вечерта да си тръгне с предмет, собственост на българска или световна знаменитост, или да спечели специално преживяване.

Коментари: 0