Стартира търсенето на служители за летния сезон по морето

Най-много свободни места има за сервитьорки,бармани,готвачи, камериерки и администратори

Стартира търсенето на служители за летния сезон по морето
Започна търсенето и набирането на служители за туристическия летен сезон по морето, информира БНТ. И тази година ще се усети недостигът на кадри, смятат специалисти, като той ще бъде компенсиран с работници от Украйна и Молдова.

„Всяка година става все по-трудно. Липса на кадри изобщо, не на квалифицирани кадри, а изобщо на кадри. Всички млади хора бягат. Най-добре проблемът с образованието и квалификацията се решава, когато държавата се намеси, когато има държавна политика“, смята хотелиерът Атанас Карагеоргиев.

Сериозен недостиг има на сервитьори, бармани и готвачи. Основно изискване към персонала е средно или висше образование, както и владеене на чужд език, предимно английски, руски или немски.

„Работодателите проявяват гъвкавост по отношение набирането на хора. По-скоро са склонни и търсят хора, които имат готовност за работа, имат готовност за учене и проявяват лоялност“, заяви директорът на Регионалната служба по заетостта – Варна. Заплащането, което се предлага в зависимост от позицията в морския град е около 800 лв.
Коментари: 0