Стефан Йонков участва в Източногерманския икономически форум

Там той разговаря и с вицепремиера и министър на икономиката, труда и транспорта на федерална провинция Саксония

Стефан Йонков участва в Източногерманския икономически форум

Стефан Йонков, ръководителят на Службата по търговско-икономически въпроси към Посолството на Република България в Берлин, е сред участниците на Източногерманския икономически форум.

Фокус на събитието е подготовката за предизвикателставата на бъдещето, носещо дигитализация, електрификация на автомобилите и автономно шофиране, промени в енергетиката, съобразени с новата действителност. В събитието участват представители на правителствата на федералните провинции, големите автомобилни концерни, технически университети, научни институти и германски старт-ъпи, които работят ръка за ръка за създаване на иновации и нови технологии.

„Резултатите са впечатляващи. Когато сам създаваш процесите на бъдещето, то не е повече предизвикателство - бъдещето е вече тук!”, коментира Йонков относно форума, който се провежда в община Бад Заров, във федералната германска провинция Бранденбург.

В рамките на събитието ръководителят на Службата по търговско-икономически въпроси към българското посолство в Берлин разговаря и с Мартин Дулиг - вицепремиер и министър на икономиката, труда и транспорта на федерална провинция Саксония.

„Обсъдихме съвместното ни желание за задълбочаване на двустранното търговско-икономическо сътрудничество между България и Федералната провинция. Като първа стъпка набелязахме организирането на двустранни посещения. В отговор на моята покана към г-н Дулиг, той сподели, че е е очарован от България, познава Рила, Велико Търново и други български градове, които посещава с удоволствие като турист и изрече “Благодаря” на български език”, разказа Йонков.

Коментари: 0