Столична община глоби „ПСТ Груп“ със 185 хил. лв. заради ремонтите в центъра

Това е максималният размер на санкцията

Столична община глоби „ПСТ Груп“ със 185 хил. лв. заради ремонтите в центъра
944 ~ 1 мин. четене
Столична община е наложила максимална санкция на изпълнителя на първия етап от ремонта на Зона 4 в центъра на София – ПСТ Груп в размер на 185 610 лв. Причината са недобре извършени дейности по ремонтите на градинката "Кристал" и тази пред Софийския университет, заяви зам.-кметът по транспорт Дончо Барбалов. 

За първия етап от проекта за възстановяване и обновяване на Централна градска част - зона 4, е издаден акт 15, което означава, че изпълнителят е предал обекта в срок. Той включва ул. "Московска" (от ул. "Г.С. Раковски" до ул. "Дунав"), градината "Св. Кл. Охридски" , вкл. тротоар по бул. "В. Левски" до спирката на тролеите пред Художествената академия и градината "Кристал".

За етап 2 от зона 4 е възложена промяна в проекта поради промени във вертикалната планировка и водоотвеждането на територията. Етап 2 включва пространството между ул. "Раковски", ул. "Московска", пл. "В. Левски", бул. "В. Левски", бул. "Цар Освободител" , пл. "Народно събрание" и ул. "6 септември".

Ремонтите на Зона 4 от централната част в София започнаха през лятото на миналата година, а общата стойност на проекта е 21.5 млн. лв., като по-голямата част от финансирането е осигурено от Оперативна програма „Региони в растеж“.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg