Общината моли софиянци да използват градския транспорт утре

Утре е официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС и се очакват затруднения в движението в София

Общината моли софиянци да използват градския транспорт утре

Снимка: Economic.bg

5634 ~ 1 мин. четене
Столична община призовава гражданите да използват градския транспорт, за да се придвижват на 11 януари, тъй като утре е официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС и се очакват затруднения в движението в столицата. Това заяви на брифинг в сряда зам.-кметът на София Евгени Крусев.

„Във връзка с официалната церемония по откриване на председателството от днес влизат в сила ограничения в паркирането в центъра на София – както по улиците около Народния театър, така и при Синята зона на пл. „Княз Александър“ I“, заяви зам.-кметът. 

Той допълни, че няма да има съществени промени в обществения транспорт около НДК, като ще бъдат запазени изходите на движението около метростанцията, тролейбусната спирка в тунела и трамвай 7. Промяната ще бъде единствено в преместване на спирката под моста на влюбените на бул. „Черни връх“ – тя ще бъде изместена преди кръстовището в определени часове. 

Зам.-кметът Евгени Крусев заяви, че от Столична община ще имат готовност за реорганизиране на градския транспорт, за да може пътниците да не усещат затруднения при придвижване. Той коментира и планираните за утре няколко протеста в столицата като увери, че ситуацията с маршрутите на демонстрациите ще бъде следена и ще се реагира по възможно най-бърз начин при промени. 

В интервю за БНТ Крусев обясни, че ще има ограничения по улиците „Славянска“, „Иван Вазов“, „Бенковски“. Всички хора, които притежават стикер за паркиране в центъра ще могат да използват две подзони. Зам.-кметът уточни, че утре ще бъде ограничено преминаването по улиците около Народния театър, но за кратко. 
Подкрепи Economic.bg