Светещ мокет - новото дизайнерско решение

Разработката е на Philips Lighting и Desso

Светещ мокет - новото дизайнерско решение
4316 ~ 1 мин. четене

Мокет, който посреща посетителите, показва накъде е търсената от тях конферентна зала, или посочва изхода от сградата и дори санитарните помещения, бе показан за първи път в България. Той е съвместна разработка на Philips Lighting и Desso и е най-новият продукт в портфолиото на двете компании. Безжична връзка му дава възможност да комуникира бързо с компютър и чрез RSS, като по този начин се създават динамични текстове, снимки, графики.

"Създаването на подходяща среда за различните ни ежедневни нужди, както и подобряването на енергийната ефективност, са водещите параметри при въвеждане на иновации в осветлението. Светещият мокет, акустичните стенни светлинни пана и дизайнерските лампи, които представяме днес, са стъпка напред в развитието на нашата индустрия", коментира инж. Васил Чалъков, управител на Бронлайт ЕООД. 

Новите дизайнерски решения за икономични и високоефективни осветителни тела представи Bronligh на специално събитие днес. Демонстрациите се проведоха в шоурума на компанията в София, на ул. Казбек 57Б.

Представени бяха и възможностите за работа със системата Philips Dynalite, която е разработена с фокус върху енергийната ефективност и намаляването на оперативните разходи, чрез регулиране на основните параметри в сградната инсталация. Нейните функционалности създават различни сцени на осветление, подходящи за различни настроения и поводи, предлагат гъвкаво препрограмиране, оформление и метод за контрол, без нужда от промяна в окабеляването, наблюдават състоянието на мрежата. Philips Dynalite интегрира в себе си и други системи – за управление на щори, аудио-визуален или температурен контрол и др.

Bronlight показа най-новото дизайнерско тяло, част от колекцията на Luceplan. Лампата Mesh, създадена от Франциско Гомез Паз, беше представена пред международната общност през пролетта на 2016 г. и получи редица престижни награди за дизайн и иновация. Тялото представлява мрежа от светещи точки, свързани чрез уникална система от кабели. Чрез различни конфигурации и предварителни настройки,  точките могат да светят синхронно или последователно, като по този начин се създават различни статични и динамични картини.Подкрепи Economic.bg