Светослав Малинов: Доверието към премиера е тежко накърнено

Няма заплаха за стабилността на правителството, заяви евродепутатът

Светослав Малинов: Доверието към премиера е тежко накърнено

„Заплаха за стабилността на правителството няма, но е важно българите да видят, че в Реформаторския блок има едно по-радикално крило, което независимо от това, че стартира в правителството, в момента не може да удържа повече, защото вижда неоткровеност и зависимост на премиера“. Това каза евродепутатът Светослав Малинов от ДСБ в сутрешния блок на БТВ.

Той обясни, че ДСБ подкрепя здравния министър Петър Москов и неговите реформи, но не вижда как може да бъде подкрепен вот на недоверие. Уважаваме решението на Петър Москов да остане в управлението

„Най-голямата обида, която Борисов може да си нанесе сам, е да се внушава, че ще има предсрочни избори заради ДСБ“, посочи Светослав Малинов. „Не снемаме доверие от определени реформи, но доверието към премиера е тежко  накърнено“, добави той.

„Никой нямаше да прости на РБ и ДСБ, ако не бяхме опитали да работим с ГЕРБ и да изтласкаме важните за България промени. Но и никой нямаше да ни прости, ако не бяхме дали знак, че това, което става, не ни харесва“, каза евродепутатът.

Коментари: 0