СЗО съветва да се избягват големите семейни събирания по Коледа

Правителствата трябва да преценят икономическите и социалните ползи от разхлабването на пандемичните ограничения през празничния период

СЗО съветва да се избягват големите семейни събирания по Коледа

Снимка: Pixabay

Световната здравна организация (СЗО) заяви, че избягването на семейни събирания ще бъде „най-сигурният залог“ по Коледа. От там казват още, че няма вариант с нулев риск за традиционни празнични веселби по време на пандемията.

 

Това е невероятно трудно, защото особено по време на празници ... ние наистина искаме да бъдем със семейството, но в някои ситуации трудното решение да не се провежда това семейно събиране е най-сигурният залог“, казва Мария Ван Керхов, технически ръководител на СЗО.

Служителите на СЗО заявиха, че правителствата трябва да преценят икономическите и социалните ползи от разхлабването на пандемичните ограничения през празничния период. А хората – да решат дали да излагат на риск по-уязвими роднини.

Много страни в Европа се борят с нарастващия брой случаи на коронавирус, които тласкат здравните системи към ръба. Това принуждава правителствата да издават заповеди за нови ограничения и да затварят бизнеси, насочвайки се към решаващия коледен период.

Коментари: 0