Търговският регистър се обновява

Обновяването му, заедно с това на Имотния регистър, вече тече

Търговският регистър се обновява
2219 ~ 1 мин. четене
Онлайн платформите на Търговския и Имотния регистри са на крачка от своята дългоочаквана модернизация. Обновяването на двете системи е започнало през изминалите почивни дни (7 и 8 март), съобщават от Агенцията по вписванията, която ги стопанисва. По тази причина са възможни и временни забавяния, допълват още от там. 

Обновяването на двата регистъра се финансира по Оперативна програма „Добро управление“ и по план трябваше да е завършила до края на 2019 г. и потребителите вече да ползват осъвременена платформа. Срокът за изпълнението на договора обаче бе удължен до края на 2020 г., както Economic.bg писа по-рано. А проблемите около морално остарелите системи са много, като освен неудобни, те са и на практика несигурни. 

Надграждането на информационните системи на двата регистъра цели съществена промяна и осъвременяване на приложния софтуер, отбелязват от Агенцията по вписванията. Обновяването обхваща както вътрешната част на двете информационни системи, така и изграждане на нов портал за заявяване на електронни услуги, който ще бъде общ за ИР и ТР. 

Дейностите засягат всички потребители, както вътрешни – служители на Агенция по вписванията, така и външните потребители на услугите предоставяни от регистрите.

По тази причина е възможно да има временни забавяния при използване на услугите, предоставяни от Търговския регистър. 

Коментари: 0