TBI Bank вече е собственост на латвийска компания

Цената на сделката не е известна

TBI Bank вече е собственост на латвийска компания
4979 ~ 1 мин. четене

TBI Bank вече е част от групата за ритейл кредитиране 4finance Holding, съобщиха от компанията. Това стана възможно след като Комисията за защита на конкуренцията одобри придобиването на финансовия холдинг TBIF, част от който е и TBI Bank.

TBI Bank ще продължи да развива своето онлайн присъствие и дигитални услуги. Банката запазва и състава на Управителния и Надзорния съвет, като се очаква да се присъединят нови членове с международен опит.

“TBI Bank е с доказан опит в банкирането на дребно и новият акционер и новият изпълнителен директор на TBIF имат огромен опит в тази област и това ще даде още по-голяма добавена стойност към развитието на банката”, каза Цветан Петринин, главен изпълнителен директор на TBI Bank. 

TBIF Financial Services B.V., основана в Холандия през 2001 г., е група, създадена с цел придобиване и управление на инвестиции в Централна и Източна Европа. На българския пазар групата навлезе през 2002 г. като пионер в потребителското финансиране.

4finance Holding S.A. е дружество, регистрирано в Люксембург. Компанията оперира в 15 държави и е специализирана в отпускането на бързи заеми. 

Подкрепи Economic.bg