10-те най-добри дестинации за Коледа

Те предлагат много коледно настроение и забавления

10-те най-добри дестинации за Коледа
6542 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Коледа е красив семеен празник и обикновено сме свикнали да го прекарваме в домашна обстановка с най-близките ни хора. В последните години обаче тази тенденция започва да се променя и много хора избират да пътуват и да се насладят на коледната атмосфера в някой европейски град или екзотична дестинация. Класацията представя 10 места, които са най-желан избор на туристите по Коледа:

10. Ню Йорк, САЩ

Ню Йорк е едно от най-подходящите места, които можете да посетите през зимния сезон. Освен, че е център на световната мода, по Коледа той е един от най-предпочитаните градове заради многото светлини и огромната коледна елха в Сентрал Парк.

9. Лапландия, Финландия

Познат като Коледната столица на Европа, този град е мястото, където Дядо Коледа може да бъде открит. Има две много популярни и специални дестинации, където туристите могат да се насладят на работилницата на Дядо Коледа и джуджетата му.

8. Рим, Италия

Рим предлага редица коледни тържества и събития, които могат да се посетят. Хиляди души се събират във Ватикана и Пантеона, а останалите са по коледните базари, които са разположени из целия град.

7. Кьолн, Германия

Коледните базари са популярни в редица германски градове, а на двата бряга на Рейн има разположени цели 8. Къщите и сградите в центъра на Кьолн са украсени с красиви и цветни декорации.

6. Куинстаун, Нова Зеландия

В тази част на Нова Зеландия, хората се събират около езерото Уакатипу на къмпинг и се наслаждават на водни спортове като джет, съфр, водни ски и др. Коледният ден се прекарва на плажа, а за вечеря се приготвят морски дарове и месо.

5. Барселона, Испания

В Барселона имат различен обичай за празнуване на Коледа, организирайки водно състезание, в което участниците плуват 200 метра. Градът е украсен с красиви светлини навсякъде, които създават прекрасно настроение на жителите и туристите.

4. Сан Мигел де Аленде, Мексико

Хората, които смятат Коледа за ден за празненства и веселие, трябва да посетят този град по това време на годината. Тържествата са в изобилие, а градът е изключително цветен и с красива архитектура. Коктейлите с бренди са изключително популярни.

3. Залцбург, Австрия

Хората, които искат да видят родното място на Моцарт и харесват филма „Звука на музиката“, който е заснет там, могат да го направят в Залцбург. Мястото е известно с бароковата си архитектура и коледните пазари.

2. Харлем, Холандия

Един различен начин да прекарате Коледа може да ви предложи град Харлем в Холандия. Пазарът в това малко градче се намира в пещерата Велвет, където хората могат да си купят коледни лакомства и подаръци.

1. Пукет, Тайланд

Този екзотичен рай е една от най-добрите дестинации, в които можете да прекарате Коледа, наслаждавайки се на прекрасна храна, красиви плажове и луксозни хотели. Това е любима дестинация на европейците, които искат да избягат от студената зима. Освен водни спортове, посетителите могат да се насладят на пазаруване и похапване, както и опознаване на една интересна и различна култура.

Подкрепи Economic.bg