10-те най-красиви селища в Тоскана

Областта е известна с красивата си природа и нежно заоблените хълмчета, покрити с лозя и маслинови гори

10-те най-красиви селища в Тоскана
Тоскана е един от най-важните италиански региони. Намира се в Централната част на Италия и е любимо място за посещение на милиони туристи от цял свят заради своите безкрайни хълмове, лозови масиви и полета, семейни винарни и красивите си селца и градчета. Изданието Magical Worth представя 10-те най-красиви селища в Тоскана, които си заслужава да посетите:10. ПитиляноПитиляно е място с необикновена гледка, която изведнъж се появява на върха на скалата от туф в района на Марема. Приближавайки се към това прекрасно село в Тоскана, разбирате, че къщите изглеждат като продължение на планината. 


9.  МонтериджиониМонтериджиони е градче, оградено от стени, рядък пример за средновековна архитектура. Стената е изградена от сиенийците през 1214 г. по време на войните срещу Флоренция. Градчето се намира само на няколко километра от Сиена.


8. Ангиари


Ангиари се простира на склона на скала и е едно от най-привлекателните средновековни селища в Тоскана. Намира се близо до границата с Умбрия, в района на Вълтибрерина. Селището е защитено със стени още от 13-ти век.


7. СуверетоИмето на Суверето идва от дъбовите гори, които обграждат селото, както и насажденията с лозя и маслинови дръвчета. То се смята за едно от най-добрите села в Тоскана. Всяко лято в Суверето се провеждат редица събития и празника "Sagre". 


6. СерталдоСерталдо е едно от малкото средновековни селца, построени между 12-ти и 15-ти век, които все още са непокътнати. Селището се намира в сърцето на Тоскана и в него могат да се посетят различни магазини, таверни и традиционни ресторанти.


5. ФосиновоФосиново е порта на старата историческа област Луниджиана, разположена в северната част на Тоскана. Селцето се намира на върха на хълм с изглед към Вал ди Магра и Средиземно море. Известно е с красивия семеен замък "Маласпина" от 12-ти век. 


4. БаргаБарга е малко градче на хълм, разположено между Лука и Гарфагана в Медиалната долина на река Серчио. През лятото нощният живот в градчето е оживен с опера и джаз фестивалите.


3. КолодиКолоди е родното място на Пинокио, анимационната марионетка от една от най-продаваните книги в света "Приключенията на Пинокио". Книгата е написана от италианския автор Карло Колоди. Селището изглежда като каскада от къщи, спускащи се от стръмен хълм.


2. Казале МаритимоКазале Маритимо е идеалното селище за любителите на спокойния начин на живот с красивите си тесни улички и тухлени къщи. То се намира на 10 километра от Етруското крайбрежие. 


1. МонтепулчианоМонтепулчиано е средновековно ренесансово село с етруски произход, разположено в южната част на Тоскана в провинция Сиена. Известно е с производството на свинско месо, паста пичи, леща и червено вино. 

Коментари: 0