Технологичните гиганти поведоха ръста на „Уолстрийт“

Акциите на Apple скочиха с над 2% и достигнаха рекордни нива

Технологичните гиганти поведоха ръста на „Уолстрийт“

Снимка: БТА

Акциите на Уолстрийт се повишиха леко в понеделник, водени от технологичните гиганти. Акциите на Apple скочиха с над 2% и достигнаха рекордни нива, след като компанията направи изявление на годишната си световна конференция на разработчиците. Гигантът представи своята най-нова версия на iOS, като също така заяви, че новите Mac компютри ще използват процесори създадени от Apple, вместо Intel.

До 300 хил. жители на Ню Йорк се върнаха на работа, тъй като градът навлиза във втора фаза от възобновяването на икономиката след пандемията. Свличането на мерките се очаква и от Великобритания. Борис Джонсън се очаква да обяви нови мерки за възстановяване на икономиката.

Dow Jones спечели 153 пункта, или 0.6%, като приключи сесията на ниво от 26 024. След като нарасна с над 1%, NASDAQ Composite успя да достигне нови върхове, докато S&P 500 приключи деня с ръст от 0.7%, до 3 117.

Европейските индекси се понижиха леко през изминалата сесия. Немският индекс DAX се понижи с 0.55% до 12 262, докато FTSE 100 приключи деня на ниво от 6 244, след като се плъзна с около 50 пункта.

Акциите на Wirecard продължиха своето низходящо движение, след като компанията заяви, че изгубените от нейните сметки 2.1 млрд. вероятно не съществуват. За последните няколко дни акциите на компанията успяха да спаднат с 86%. Златото успя да се повиши с 1%, след като инвеститорите потърсиха сигурността на кюлчетата.

Акценти днес                                                

Икономически данни - Еврозона

Днес ще бъдат публикувани данни за активността в производствения сектор в Еврозоната и Германия. Индексът измерва нивото на активност на мениджърите по покупки в производствения сектор. Очакванията на анализаторите са в Германия, индикаторът да се покачи с 9.2, докато в Еврозоната да показва стойности с 5.1 по-високи от предходните. Стойности на индикатора над 50 показват разширяване в сектора.

Инструмент на фокус - Apple Inc.

След като компанията направи изявление на годишната си световна конференция на разработчиците, акциите успешно пробиха нивото на съпротива около 355 USD. Гигантът представи своята най-нова версия на iOS, като също така заяви, че новите Mac компютри ще използват процесори създадени от Apple, вместо Intel. Очакванията ни са да видим корекция на възходящия импулс до нивото 355, което да се яви вече като ниво на подкрепа за акциите.

USD/JPY

Възходящият импулс на валутната двойка, който започна началото на юни бе последван от рязка корекция на цената, като в момента тя се намира в зоната на подкрепа около 106.5. Индикаторът MACD все още не потвърждава обрат в низходящото движение.

XAG/USD

Среброто спечели последните няколко дни от притесненията за втора вълна от пандемията, след като инвеститорите се обърнаха към сигурността на металите. Възходящият импулс обаче не успя да пробие линията на съпротива, като образува Doji-звезда, която е сигнал за обрат в тренда.

Japan 225

Индексът успя да покрие голяма част от натрупаните загуби около пандемията. На 4 часовата графика забелязваме, че индексът достигна ниво на съпротива. Бавният Стохастик обаче все още не ни дава сигнал за обрат в тренда.

Коментари: 0