Технологичните компании възстановиха част от загубите си от предходните сесии

Среброто се понижи с 15% във вторник, след рекордните разпродажби в ценните метали

Технологичните компании възстановиха част от загубите си от предходните сесии

Снимка: БТА

Американските акции нараснаха в сряда, тъй като големите технологични компании възстановиха част от загубите си от предходни сесии. Facebook, Amazon и Netflix скочиха с 2%. AMD и NVidia затвориха сесията с печалби от над 5%. S&P 500 спечели 1.6% и затвори сесията на ниво от 3 380. Индексът се намира на 13 пункта от поставения рекорд през февруари от 3 393. Dow Jones от своя страна се покачи с 289 пункта, или 1.05%, до 27 976, показва дневният бюлетин на "Елана Трейдинг".

Настроенията на инвеститорите също бяха повдигнати от Доналд Тръмп. Президентът на САЩ заяви, че правителството ще закупи 100 милиона дози от експерименталната коронавирусна ваксина на Модерна, която в момента се намира в късен стадий на тестове върху хора.

Данните, публикувани в сряда, показаха че, Великобритания официално влезе в рецесия. Брутният вътрешен продукт на страната се сви с рекордните 20.4% през второто тримесечие на 2020 г. спрямо Q1. Въпреки това, БВП на острова успя да се покачи с 8.7% на месечна база, което подкрепи оптимизма на пазара. Немският индекс DAX се повиши с 111 пункта, или 0.8%, до 13 058, докато FTSE скочи с над 2% до 6 280.

В световен мащаб случаите на коронавирус превишиха 20 милиона. Това обаче не успя да окаже силно влияние върху петрола, след като запасите на лек суров петрол показаха добри резултати и подкрепиха цената на черното злато. Запасите в САЩ се понижиха с 4.5 милиона барела. В сравнение, анализаторите очакваха спад от едва 2.9 милиона. В резултат, цената на фючърсните контракти на WTI и Brent се покачиха с над 2%. Златото направи корекция на огромното низходящо движение, което придвижи цената под 1900 USD за тройунция.

Акценти днес                                                  

Икономически данни  – САЩ

Акцентът за деня ще падне върху седмичните молби за помощи при безработица в САЩ. Индикаторът измерва броя на лицата подали молби за помощи при безработица за първи път през изминалата седмица. Инвеститорите следят с интерес тази информация понеже заетостта представлява голяма част от икономическата активност. Очакванията на анализаторите са за нови 1.1 милиона молби.

Инструмент на фокус - Moderna Inc.

Акциите на компанията започнаха сесията с положителен гап, след като Доналд Тръмп заяви, че американското правителство ще закупи 100 милиона от коронавирусните ваксини произведени от компанията. Въпреки новината, цената направи рязка корекция като в момента се намира в силно ниво на подкрепа образувано от 50 периодната експоненциална средна и тренд линията.

GBP/CAD

Валутната двойка се намира във възходящ тренд от началото на юли. Цената не успя да пробие нивото на съпротива около 1.7687, образувано от предходни върхове. Последва корекция в цената, като очакваме да последва период на консолидация в цената около 50 периодната експоненциална средна.  

XAG/USD

Среброто се понижи с 15% във вторник, след рекордните разпродажби в ценните метали. Цената успя да пробие възходящата тренд линия и достигна зона на подкрепа от 50 периодната експоненциална средна. Линиите на бавния Стохастик също успяха да се пресекат, давайки ни сигнал за край на корекцията.

US 500

Негативното движение на индекса беше ограничено от 20 периодната експоненциална средна. Индексът достигна зона на съпротива, като се намира на по-малко от 0.2% от поставеният рекорд през февруари. Ако стойността успее да се задържи над зоната на съпротива очакваме възходящия тренд да продължи.

Коментари: 0