Теленор предупреждава за опити за измама

Чрез фалшиви сайтове и писма по електронната поща

Теленор предупреждава за опити за измама

Теленор предупреждава за зачестили опити за фишинг измами и събиране на лични данни на клиенти на оператора чрез фалшиви сайтове и писма по електронна поща, в които се използват името и логото на компанията. От телекома уверяват, че са предприели необходимите действия за защита и съдействат на компетентните органи за разкриването на извършителите.

Съветът към клиентите е внимателно да четат съдържанието на тези писма и да не предоставят лична информация на непроверени източници. В случай на получаване на съмнителни имейли, те не бива да подхождат доверчиво въпреки наличието на познати търговски марки и лога. Не се поддавайте на призиви към прибързани действия, подкрепени с обещания за награди или заплахи, призовават от Теленор.

„Клиентите на оператора могат да проверят достоверността на линковете в писмото на компютър чрез поставяне на курсора на мишката върху тях, което ще покаже истинския адрес на линка. Явни правописни и граматически грешки са също един от белезите на зловредните съобщения. В случай на съмнение, клиентите в никакъв случай не бива да отварят прикачени файлове“, се казва в изявление на компанията.

Информация за всички промоции и игри, организирани от Теленор, може да се намери на официалния сайт на Теленор.

Коментари: 0