3 телевизора, които ще променят гледането на филми

На CES 2018 в Лас Вегас бяха представени някои концептуални предложения

3 телевизора, които ще променят гледането на филми

Снимка: Pixabay

2993 ~ 2 мин. четене
Телевизорите отдавна не са сред най-вълнуващите технологии. На тазгодишния технологичен форум CES Лас Вегас обаче производителите се постараха да привлекат вниманието на потребители и наблюдатели с някои свои концептуални предложения като навиващия се на руло екран на LG например. 

Според някои анализатори това са по-скоро PR трикове на компаниите, докато други смятат, че те ни дават бегла представа за това какво да очакваме в бъдеще. 

Ето някои от най-интересните предложения на CES 2018 в Лас Вегас, селектирани от CNN Money: 

Телевизорът с навиващ се екран 


LG представи своя прототип на най-своята технология за навиващ се екран. Само с едно натискане на бутон прибрания на руло дисплей би могъл да се разгъне и да се превърне в източни на видео съдържание. В разгънато положение той изглежда като нормален 4K OLED дисплей, но на гърба му има малки вертикални ребра, които практически му позволяват да се навива. 

Въпреки че дебютира официално пред публика, устройството няма да се появи скоро в магазините. Всъщност LG Display, филиал на LG, таргетира продукта директно към производителите, които от своя страна трябва да решат дали искат да го внедрят в своите устройства. 

Огромен, колкото стена 164-инчовият телевизор на Samsung е официално наречен The Wall (Стената). Освен размерите му, любопитното тук е, че той е модулен. Това означава, че потребителите могат да персонализират размера и формата на своя телевизор, като прибавят или премахват части от него. Производителят твърди, че това няма да окаже влияние върху качеството на картината. 

Първият телевизор с вграден Google Assistant 


Новите телевизори на LG са първите, в които е изцяло вграден Google Assistant. Това означава, че човек може да помоли на гласовия асистент да му намери филм, да пусне любимото му предаване, да извършва търсения в Google и т.н. Макар и скрити в не толкова бомбастични телевизори като горните два, тези всъщност ще се окажат носители на доста полезни характеристики за потребителите, смятат анализаторите от Forrester. 
Подкрепи Economic.bg