Tencent се върна в клуба на 500-милиардните компании

Китайският гигант регистрира 61% ръст на печалбата за първото тримесечие на 2018 г.

Tencent се върна в клуба на 500-милиардните компании
524 ~ 1 мин. четене
Китайският технологичен конгломерат Tencent, който притежава популярното социално приложение WeChat, това за финансови разплащания QQ и различни игри, зарадва инвеститорите с приходи за първото тримесечие на 2018 г., надминаващи прогнозите. 

Акциите на компанията, управлявана от най-богатия човек в Китай Ма Хаутенг (известен още като Пони Ма), се повишиха с над 6% в сряда благодарение на силните резултати. Така дружеството отново достигна стойност от над половин трилион долара, завръщайки се в клуба на 500-милиардните компании. 

Според отчета печалбата на Tencent е нараснала с 61%, предава CNN Money. Продажбите на онлайн реклама са скочили с 55%, приходите от игри с 26%, а тези от облачни услуги са се увеличили над два пъти. 

Анализаторите определят Tencent като смесица от най-добрите американски гейминг компании и  социални медии. Китайският гигант притежава по нещо от Facebook, Instagram, WhatsApp, Snapchat, Electronic Arts и Activision Blizzard.

По-рано тази година акциите на корпорацията претърпяха удар заради забавянето на растежа. Актуалните резултати обаче показва, че засега тези притеснения остават в миналото. 

Чат приложението WeChat и апликацията Weixin, предназначена за континентален Китай, добавят нови потребители със завидни темпове. По данни на Tencent активните месечни потребители са повече от 1 млрд. това е с 11% повече от година по-рано. 

Гейминг звеното също може да се похвали с голям успех, като анализатори отбелязват, че ръстът при мобилните игри е огромен. 
Коментари: 0