Тереза Мей иска ново споразумение за сигурността с ЕС до края на 2019 г.

Тя се опасява, че иначе ще има край на военното, разузнавателно и антитерористично сътрудничество

Тереза Мей иска ново споразумение за сигурността с ЕС до края на 2019 г.

Снимка: БТА

Британският премиер Тереза Мей призова за ново споразумение за сигурността с Европейския съюз, пише Reuters. То трябва да влезе в сила догодина, за да се гарантира военното, разузнавателното и антитерористичното сътрудничество между Великобритания и ЕС след Brexit.

"Ключовите аспекти на бъдещото ни партньорство в тази област трябва да са в сила още от 2019 г.", заяви Мей пред европейски и американски висши представители на Мюнхенската конференция по сигурността. "Партньорството, което ще създадем, трябва да предлага на Обединеното кралство и ЕС пътища за съчетаване на усилията им за възможно най-голяма ефективност в областите от общ интерес", добави тя.

Премиерът изключи възможността за втори референдум за Brexit, подчертавайки, че не може да се анулира вотът от юни 2016 г. "Напускаме ЕС и не може да става и дума за втори референдум или отказ. Смятам това за важно. Хората във Великобритания твърдо вярват, че щом се вземе решение, правителствата не би трябвало да се отвръщат от него и да им казват, че са сгрешили", заяви Мей.

Коментари: 0