Терзийски: Част от ремонтите по „Тракия“ трябва да завършат в края на юни

Очакваме до края на годината да улесним движението на гражданите по участъците по автомагистрала „Хемус“, каза той

Терзийски: Част от ремонтите по „Тракия“ трябва да завършат в края на юни

Снимка: АПИ

1020 ~ 1 мин. четене

„Част от ремонтите на автомагистрала „Тракия” трябва да завършат в края на юни. Строителните дейности се извършват по график, независимо от епидемичната обстановка. Строителството не е спирало, единственото, което ни влияе, е времето”. Това обясни по „Нова телевизия“ председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Георги Терзийски и изрази надежда времето да се оправи.

Очакваме до края на годината да улесним движението на гражданите по участъците по автомагистрала „Хемус“, „Витиня“ и съоръженията след тунела. По думите му усилено се работи завършването на лявата тръба на тунел „Витиня“. „Нашите очаквания са до края на годината ремонтът да приключи и да улесним движението на гражданите по участъка от автомагистрала „Хемус“, „Витиня“ и съоръженията след него“, каза още Терзийски.

Той даде яснота и за надзора по проекта „Всички дейности по автомагистрала „Хемус“ в новите участъци също вървят по график, и вчерашната инспекция на министър-председателя го доказа. Всички процедури се извършват в срок и със съответната бързина, така че да осигурим изграждането на автомагистрала „Хемус“ в поетите като ангажимент срокове“, заяви още Терзийски.

Подкрепи Economic.bg