Tesla прави ресторанти край зарядните си станции

Идеята на Илон Мъск е те да са в ретро стил, а сервитьорите - на ролкови кънки

Tesla прави ресторанти край зарядните си станции

Снимка: Tesla

Към много епитети, които могат да се използват, за да се опише главният изпълнителен директор и основател на Tesla Илон Мъск, скоро може да се добави и ресторантьор.

Предприемачът има идея да изгради ресторанти в ретро стил край зарядните станции на Tesla.

В свой статус в Туитър милиардерът обяви през уикенда, че иска да направи ресторант в ретро стил край една от зарядните станции на компанията в Лос Анджелис, в който хората, докато чакат автомобилите им да се зареждат, могат да изпият нещо освежаващо и да похапнат. А сервитьорите ще се придвижват на ролкови кънки.

Оказва се, че Tesla обмисля навлизане в ресторантьорския бизнес от дълго време. Главният технически директор на компанията Джей Би Стробел обяви на конференция на ресторантьорската индустрия миналата година желанието на компанията да осигури удобства за почивка в мрежата си от зарядни пунктове, която наброява 1130 обекта в САЩ. Той дори спомена, че Tesla "вече работи с ресторанти", за да подготви концепцията за подобен бизнес.

В идеята за място, където да се прекара приятно времето за зареждане на автомобила, има сериозен смисъл. Шофьорите на автомобил Tesla трябва да чакат поне половин час, за да заредят батерията на колата.
Коментари: 0