Tesla Tequila – новата закачка на Илон Мъск

Продуктът предизвика голям интерес и почти се разпродаде за няколко часа след пускането му

Tesla Tequila – новата закачка на Илон Мъск

Снимка: Tesla

2825 ~ 1 мин. четене

Илон Мъск вече накара хората да купуват огнехвъргачки, шорти и дъски за сърф. Сега излиза с ново предложение – за малко текила.

Производителят на електрически автомобили пусна собствена линия „Tesla Tequila”. С нея Мъск всъщност изпълни обещанието си, че компанията ще започне да продава собствена марка алкохол.

Напитката може да бъде купена срещу 250 долара от уебсайта на Tesla. Предлага се в бутилка с форма на мълния и се произвежда от алкохолната марка Nosotros Tequila в Южна Каролина.

Продуктът предизвика голям интерес и почти се разпродаде в часовете след пускането му въпреки ограниченията за поръчки до две бутилки и то само в определени щати в САЩ.

По идеята се работи отдавна, а Мъск се шегуваше, че продуктът ще се появи под името „Teslaquila“, като дори накара компанията да кандидатства за търговската марка. През 2018 г. пусна жокер-снимка на предполагаемия прототип в Twitter. 

 

Това не е първото намигване на Tesla с избор на атрактивна стока. По-рано тази година компанията започна да продава мини червени фитнес шорти на уебсайта си. С тях производителят се пошегува с изказванията, че инвеститорите са го „скъсали“.

По-рано тази седмица Мъск коментира, че Tesla е била на „около месец“ от фалит. Става дума за средата на 2017 г., когато компанията работеше по популярния седан Model 3. Този период бе описан от основателя ѝ като „производствен и логистичен ад“.

Тази година обаче Tesla е на гребена на вълната. Акциите на компанията поскъпнаха с 420%.

Подкрепи Economic.bg