Tesla започна продажбите на китайския Model Y

Персоналът е опаковал в новите превозни средства комплект за „предпазване от вируси“

Tesla започна продажбите на китайския Model Y

Снимка: Twitter/Tesla

Tesla започна да продава в Китай местно произведени кросоувъри Model Y, достигайки важен етап в най-големия автомобилен пазар в света.

 

Производителят на електрически автомобили съобщи новината в Twitter, публикувайки снимки на SUV, закупен от фирмен шоурум.

Моделът Y е второто превозно средство, което Tesla произвежда и продава в Китай, след като доставките на Model 3 стартираха миналата година. И двете линии се произвеждат в обширната Gigafactory на компанията в Шанхай, където производството стартира през 2019 г., пише CNN.

Моделът Y започва от цена 339 900 юана (52 400 щатски долара) за версията за Long Range Dual Motor и 369 900 юана (57 000 долара) за версията Performance.

Доставките започнаха в понеделник в градове, включително Шанхай, Ханджоу и Ухан, заяви компанията. За да помогнат на клиентите да се чувстват по-комфортно, персоналът също така е опаковал в новите превозни средства комплект за „предпазване от вируси“, който включва бутилки с дезинфектант за ръце.

Дебютът на китайския модел Model Y беше очакван горещо, като стартът се разглежда като поредното предизвикателство за китайския съперник Nio, който продава собствена линия електрически SUV.

Коментари: 0