Tesla започна продажбите на Model 3 Made in China

Цената е малко над 50 000 щ. долара, което го праив най-евтиният модел на компанията в Китай

Tesla започна продажбите на Model 3 Made in China

Model 3

Снимка: Tesla

Американският производител на електрически превозни средства Tesla в петък започна да продава своя направен в Китай Model 3 с функция автопилот на цена от 355 800 юана ($ 50 310), което го прави най-евтиният модел на компанията за продажба в страната, според данните от официалния уебсайт, съобщава Ройтерс.

Компанията спря продажбите през уебсайта си на по-евтиния вариант на същия модел, без функция автопилот, която досега се предлагаше на цена 328 000 юана (46 389 долара).

Фирмата на Илон Мъск изненада инвеститорите с тримесечна печалба, която изпрати акциите й нагоре тази седмица, но все още не е доказала, че може да бъде постоянно печеливша, започвайки същевременно производството в завода в Шанхай.

Водещата компания на милиардера Илон Мъск започна тестов период в новата си китайска фабрика за 2 милиарда долара предсрочно, съобщи тя в сряда, докато се опитва да постигане амбициозна цел за годишна производствена норма от 500 000 автомобила до края на 2019 г.

Компанията получи разрешение за производство в Китай, но анализаторите твърдят, че несигурността около работната сила и доставчиците ще направи старта на масово производство значително предизвикателство.
Коментари: 0