Топ 5 на градовете с най-добри ресторанти за 2019 г.

Класацията е на онлайн туристическа агенция Globehunters

Топ 5 на градовете с най-добри ресторанти за 2019 г.

Снимка: Pixabay

2324 ~ 2 мин. четене

Нестандартните тематични турове стават все по-популярни в света. Винени дегустации, йога турове, селски туризъм, рафтинг и накрая гастрономически обиколки, пише Travel Weekly.

Онлайн туристическа агенция Globehunters обяви най-добрите кулинарни дестинации през 2019 г. Класацията разглежда мненията на 10 хил. души за разнообразието на представените световни кухни и тяхната достъпност за туристите, броя на гурме ресторантите и процента вегетариански и вегански ресторанти.

Лидерът сред кулинарните тенденции е френската столица Париж. В този град има около 40 хиляди ресторанта и повечето от тях по никакъв начин не са изисканата кухня, която всеки си представя в Париж. В града винаги можете да намерите отлично меню само за няколко евро, дори и в скромна пекарна. Туристите, които посещават Париж, определено трябва да опитат вкусните стриди, известната лучена супа, класическата парижка пържола, хрупкавата багета, да изпият чаша червено вино с френско сирене и да се насладят на кроасани, макарони и френски шоколад за десерт.

На второ място в класацията на най-добрите кулинарни дестинации се нарежда Токио. В японската столица има най-голям брой ресторанти със звезда Мишелин. Така 13 от тях имат три звезди, 52 - 2 звезди и 165 – 1 звезда. За сравнение, в Париж само 113 ресторанта имат звезди на Мишлен. Сред популярните ястия в Токио са суши и морски дарове, както и различни ястия от ориз, домашно приготвена юфка и др.

Топ 5 на най-добрите гурме градове са Барселона, Лисабон и Лондон. Най-доброто място за вегетарианци и вегани, според Globehunters, е Йерусалим. Почти 25% от ресторантите в града обслужват хората, които не ядат месо.

Коментари: 0