Топ 5 на най-добре платените банкери от Уолстрийт

Класацията е на S&P Global Market Intelligence

Топ 5 на най-добре платените банкери от Уолстрийт
1228 ~ 1 мин. четене

Ръководителят на най-голямата американска банка по активи JPMorgan Chase Джейми Даймън е най-високоплатеният мениджър на Уолстрийт. През миналата година той е спечелил 28.3 млн. долара, което е с 3.9% повече от 2016 г., показват данните на S&P Global Market Intelligence.

Директорът на Bank of America Брайън Мойнихан миналата година е изработил 21.3 млн. долара, включително с бонусите, а ръководителят на Citigroup Майкъл Корбат – 17.8 млн. долара.

На четвърто място сред най-високо платените банкери е изпълнителния директор на Wells Fargo Тимъти Слоън, който спечели 17.5 млн. долара. Тази ситуация е неприятна изненада за анализаторите, които са посочили редица големи скандали, когато банката беше обвинена за налагане на такси за ненужно обслужване на клиентите и създаване на сметки без тяхно знание.

Петото място е за изпълнителния директор на PNC Financial Services Group Inc. (PNC) Уилям Демчог, който през 2017 г. спечели 13.2 млн. долара.

Главният изпълнителен директор на Goldman Sachs Лойд Бланкфейн и ръководителят на Morgan Stanley Джеймс Горман са спечелили по-малко от 10 млн. долара и не са сред лидерите.

Подкрепи Economic.bg