Тръгнаха продажбите на Oculus Rift

Цената на очилата за виртуална реалност е 600 долара

Тръгнаха продажбите на Oculus Rift
4001 ~ 1 мин. четене
Очилата за виртуална реалност Oculus Rift вече са на пазара. Продуктът се счита за първия възможен досег на масовия потребител с правдоподобно чувство за пребиваване в алтернативна среда, съобщава "Индипендънт", цитиран от БГНЕС.

Новината обяви и създателят на Facebook Марк Зукърбърг в профила си в мрежата. Компанията му купи през 2014 г. Oculus Rift за 2 млрд. долара.

В момента тече кампания за предварителни поръчки в уебсайта на компанията Oculus Rift, като комплектите ще бъдат доставени на притежателите им през март. Цената на един е 600 долара, като освен очилата се включва дистанционното им управление, специален контролер за гейминг конзолата „Xbox” и две игри. 

Много хора обаче считат цената за прекалено висока. В предишни свои изявления производителите съобщаваха, че Oculus Rift ще струва между 200 и 400 долара, а в последствие „най-малко 300”. 

Купувачите на очилата ще трябва да притежават и достатъчно мощен компютър, който да може да възпроизведе гладко графично по-сложните игри и други виртуални реалности. Специален инструмент на уебсайта на очилата позволява на потребителя да провери дали компютъра му е достатъчно мощен, за да поддържа устройството за виртуална реалност. 

Към момента компанията не предлага директни доставки до България.
Подкрепи Economic.bg