Тръмп очаква нова Голяма депресия, ако не бъде преизбран

Американският президент определи съперниците от Демократическата партия за „клоуни“

Тръмп очаква нова Голяма депресия, ако не бъде преизбран

Снимка: БТА

Доналд Тръмп прогнозира, че световната икономика ще претърпи нова тежка криза, подобна на Голямата депресия от 1929 г., ако не бъде преизбран догодина. Според него икономиката би се „сринала“, ако не той оглавява администрацията във Вашингтон.

„Нашата рекордна икономика би се сринала, точно както през 1929 г., ако който и да е от онези клоуни стане президент“, написа американският лидер в Twitter, определяйки по този начин съперниците си от Демократическата партия за „клоуни“.

Публикацията на Тръмп дойде ден след пореден дебат в Демократическата партия, при който 12-те кандидат-президенти на партията се атакуваха един друг, същевременно критикувайки и сегашният американски държавен глава. Това беше най-многолюдният президентски дебат в историята на САЩ.

По време на самият дебат изключително активният профил на Тръмп в Twitter също привлече внимание. Калифорнийският сенатор Камала Харис отдавна притиска социалната мрежа да замрази акаунта на Тръмп и по време на дебата призова колежката си от Масачузетс Елизабет Уорън да се присъедини към каузата ѝ.
Коментари: 0