Тръмп отмени част от мерките за климатичните промени на Обама

Става въпрос за плана за чиста енергия

Тръмп отмени част от мерките за климатичните промени на Обама
Американският президент Доналд Тръмп подписа документ, с който премахва част от мерките, които Барак Обама бе приел за борба с климатичните промени. Сред тях са политики на Демократическата партия, насочени към намаляване на емисиите от парникови газове и промените в климата, предадоха световните медии.

Според държавния глава решението е историческо и ще повлияе положително на американската икономика. Тръмп заяви още, че с този указ се запазват работни места 

Решението бе прието с възторг от бизнеса в Съединените щати, но природозащитните организации се обявиха твърдо против. Американската енергийна компания "Exxon Mobile"призова администрацията на американския президент да не проваля участието на страната в основополагащото Парижко споразумение за климата, в което участват около 200 държави.

Европейският съюз също разкритикува Тръмп за отмяната на заповедта, целяща да елиминира план за чиста енергия. Политиката бе наложена от предшественикът му, за да ограничи парниковите газове, които отделят електроцентралите в страната. 

Припомняме, че по-рано САЩ се съгласи да намали емисиите на парникови газове с 26-28% до 2025 г.
Коментари: 0