Тръмп отново погна медиите в САЩ и ги обвини в насилие

„Вие пораждате насилие с вашите въпроси“, заяви американският президент

Тръмп отново погна медиите в САЩ и ги обвини в насилие
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини днес медиите на "фалшивите новини", че пораждат "насилие" в САЩ. Обвинението бе отправено по-малко от седмица след най-тежкото антисемитско масово убийство извършено някога в страната, предаде Франс прес.

"Вие пораждате насилие с вашите въпроси", каза Тръмп на журналистка, която го питаше дали неговата риторика е допринесла за настоящия климат в САЩ."Много журналисти пораждат насилие, като не пишат истината. Медиите на фалшивите новини пораждат насилие", допълни Тръмп, преди да се отправи за предизборен митинг в Западна Вирджиния.

"Ако медиите пишеха по един безпристрастен и точен начин, щеше да има много по-малко насилие в нашата страна", добави той.Тръмп редовно обвинява така наречените от него "медии на фалшивите новини", че са "врагове на народа".

Преди отпътуването си за Западна Вирджиния Тръмп каза още, че военните няма да стрелят по кервана от мигранти, идващ към САЩ, предаде Ройтерс. Незаконните мигранти, които хвърлят камъни по военните ще бъдат арестувани, допълни той. Този коментар Тръмп направи ден след като намекна, че военните могат да стрелят по хора от кервана, ако те ги замерват с камъни.
Коментари: 0