Третият лъч на метрото тръгва по план въпреки извънредното положение

Има изтегляне на работници от \"Сименс\", но това няма да повлияе, твърди директорът на „Метрополитен“

Третият лъч на метрото тръгва по план въпреки извънредното положение

Снимка: Софийско метро/Facebook

7026 ~ 1 мин. четене
Габриела Махлелиева Автор: Габриела Махлелиева

Третият лъч на метрото се очаква да тръгне по план – през месец май въпреки извънредното положение, в което се намира България. Това каза за Economic.bg инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на „Метрополитен“ ЕАД.

„Към момента всичко върви по план и тестове се правят. Има известни пречки, но все пак очакваме третият лъч официално да бъде пуснат през месец май“, каза Братоев, като уточни, че забавяне има от страна на „Сименс“, защото са изтеглили работниците си. По думите му към момента не се очаква това да повлияе на крайния резултат и третият лъч трябва да бъде пуснат официално по план.

Припомняме, че пускането в експлоатация на третата отсечка на метрото беше многократно отлагана. Първоначално се очакваше тя да бъде пусната до края на октомври 2019 г., но малко по-късно срокът се удължи и беше казано, че първите влакове ще тръгнат през февруари 2020 г. В края на 2019 г. обаче инж. Братоев заяви, че се очаква официално третият метролъч да бъде пуснат през април-май.

Става въпрос за трасето от метростанция „Красно село“ до кръстовището на бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Граф Игнатиев“. То е дълго 4 км и включва още станциите при бул. „България“, при Медицинска академия и НДК. Те са напълно готови и сега по тях пробно се движат влакове със скорост 20 км/ч.

Коментари: 0