Трифонов: Катастрофата е неизбежна, ако съставим кабинет

Трифонов: Катастрофата е неизбежна, ако съставим кабинет

Снимка: Wikipedia

6880 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Ако ние направим правителство в момента, ще бъдем зависими и управлявани от партиите, които ще го подкрепят. А ние нямаме представа те срещу какво са или какво биха подкрепили. Не може да има правителство в тази ситуация. Така е разпоредил суверенът. Това каза шоуменът Слави Трифонов във видео запис, публикуван във Facebook профила му тази вечер.

Опит за правителство

Така е разпоредил суверенът, така е раздал картите, така са гласували българските гласоподаватели – ГЕРБ са първи, имаха възможност да направят правителство, не успяха. Ние нямаме възможността да съставим стабилен кабинет, защото нямаме необходимия брой депутати и необходимите партньори. В такава ситуация не можем да съставим кабинет“, заяви Трифонов.

Видеото под формата на импровизирано интервю дойде в отговор на разразилата се полемика около категоричния отказ на „Има такъв народ“ да опита да състави кабинет. В понеделник сутринта Трифонов посочи формалния избор за министър-председател – световната шампионка по шахмат Антоанета Стефанова, така че да се спази процедурата по приемането на втория президентски мандат за съставяне на правителство. От партията обаче бяха категорични, че ще го върнат „веднага, на секундата“.

Позицията доведе до бурни реакции и нападки, че Трифонов и „Има такъв народ“ бягат от отговорност. Шоуменът обаче е категоричен, че лансиране на кабинет в тази ситуация ще е катастрофа.

Като няма стабилно правителство, не може да има стабилно управление. Като няма стабилно управление, това е все едно някой, който кара кола, да зависи от хора, които стоят отстрани – катастрофата е неизбежна.“

„Не можем да си позволим да бъдем зависими от доказано компрометирани политически субекти“, категоричен бе още Трифонов. 

Той допусна като възможност следващия мандат да бъде взет от партия, която да получи необходимата подкрепа. „Те могат да се съберат в името на това да спасяват държавата“, каза неопределено той. 

Подкрепи Economic.bg