Трифонов се включи с видео, за да обясни какво искат от ДБ

Според него ситуацията в момента е „всички са срещу всички“

Трифонов се включи с видео, за да обясни какво искат от ДБ

Снимка: Screenshot/Facebook

4286 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Аз знам, какво искат. Те искат постове, въпреки че твърдят, че не искат (в новото правителство, бел.р.). Това каза лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов по време на интервю от дома си, публикувано във Facebook. В ролята на задаващ въпроси влезе заместникът му Тошко Йорданов.

Според шоумена, който страни от медийните изяви въпреки водещата роля, която му отредиха българските гласоподаватели на последните избори за парламент, Христо Иванов се опитва да играе по-голяма роля, отколкото има всъщност.

„Той има точно толкова, колкото му е отредил и определил суверенът. Отредил му е да бъде четвърта политическа сила. Не му е определил да бъде първа и да решава кой какъв ще бъде. Ако иска - да подкрепя, ако иска - да не подкрепя. Има ясни правила в момента. Първата политическа сила прави правителство на малцинството и г-н Христо Иванов има възможността или да го подкрепи с неговите колеги, или да не го подкрепи. И след това ще се случи това, което ще се случи.“

Трифонов смята, че непрестанните критики са резултат именно на желанието за министерски кресла. А ситуацията в момента е „всички са срещу всички“, като от „Има такъв народ“ не са симпатични на никого.

Той каза още, че до дни Пламен Николов ще представи на президента състава на проектокабинета си.

Целия разговор може да видите във видеото по-долу: 

Подкрепи Economic.bg