Цената на какаото расте заради недостига в света

Канадската централна банка е в центъра на вниманието

Цената на какаото расте заради недостига в света

Валутни пазари

Силните данни за продажбите на жилища в САЩ доведоха до ръст на доходността по американските книжа и покачване на цените на акциите, което доведе до повишение и на доларовия индекс. Евро/долар проби 100-дневната пълзяща средна на 1.1165 и намери подкрепа преди 200-дневната пълзяща средна на 1.1103. Понижението беше породено и от пропадането на двойката евро/паунд.

Долар/йена остава добре подкрепена и успя да навлезе в дъното на дневния облак на 109.82. Тавана на облака минава през 111.30.

Високо доходните валути бяха единствените, които се представиха добре срещу долара след покачването на желязото и петрола през последния ден. Съпротивата при австралийския долар е на 0.7255.


Лихви

Кривата по американските облигации стана по-стръмна като двегодишните реверсириха по-ранните увеличения. Десет годишните облигации отчетоха ръст на доходността с 3 базови пункта заради вероятността за увеличение на лихвите до юли, която в момента се оценява на 54%.

Доходността по европейските книжа остана почти без промяна. Германските завършиха както и започнаха деня, докато френските регистрираха спад на доходността с 0.8 базови пункта.


Суровини 

Все по-нарастващите очаквания за повишение на лихвите притискат все повече благородните метали. Среброто се насочи надолу към нивата от 16. Златото спадна с 5.7% след началото на месец май и би трябвало да намери подкрепа при нивата от 1214 долара.

Медта нарасна за първи път след шест дни на загуби благодарение на продажбите на нови жилища в САЩ, които нараснаха до най-високи нива за последните осем години. Това увеличи шансовете за търсене на метала, който се използва при направата на тръби и жици.

Очакванията, че вечерта доклада на американското правителство ще покаже спад на запасите доведе до ръст на цените на петрола.


Капиталови пазари

Фондовите пазари в Европа обърнаха загубите от азиатските и доведоха до рали в САЩ, което получи подкрепа и от силните цифри за продажбите на жилища зад океана. Всичките десет сектора на индекса Стандард енд Пуърс нараснаха.

Коментари: 0