Ципрас най-беден в гръцкия кабинет

Най-богатият политик в страната е лидерът на \"Златна зора\"

Ципрас най-беден в гръцкия кабинет

Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас е най-бедният член на кабинета, според подадените данъчни декларации на гръцки политици. Данните, публикувани на сайта на гръцкия парламент, показват, че някои от министрите в управлението имат приходи за изминалата данъчна 2015 г. в размер на половин милион евро, както и сметки в американски долари и британски лири, съобщава агенция МИА, цитирана от БГНЕС.

Лидерът на лявата СИРИЗА е обявил годишен приход от 69 000 евро, влогове за 7000 евро, апартамент от 114 кв. м. и 625-кубиков мотор.

Президентът на страната Прокопис Павлопулос пък е декларирал приходи от над 80 000 евро.

Лидерът на основната опозиционна партия „Нова демокрация“ Кириакос Мицотакис е заявил, че притежава приходи от 81 600 евро, 19 недвижими имота на о. Крит, влогове, акции и един автомобил.

Приходите на Панос Каменос, лидер на коалиционния партньор на СИРИЗА „Независимите гърци“ и министър на отбраната, както и неговата съпруга са общо 180 000 евро. Те също така притежават и няколко недвижими имота.

Най-богат сред политиците в Гърция е лидерът на неонацистката „Златна зора“ Никос Михалолиякис, който заедно със съпругата си са обявили приходи от над половин милион евро.

Коментари: 0