Туристическият бранш да повиши качеството на услугите

Руските чартърни полети към Варна и Бургас с ръст от 80%

Туристическият бранш да повиши качеството на услугите
Автор: Александра Сотирова

"Очаква ни един много положителен сезон и отново използвам трибуната, за да призова бранша да обръща особено внимание на качеството на продукта, който предлага", заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на парламентарния контрол, предава репортер на Economic.bg.

Тя посочи, че трябва да се избягва дублирането на резервациите и да се подобряват условията в хотелите, за да се постигне устойчивост в сектора.

Отчита се 30% ръст на планираните полети до град Варна и Бургас за предстоящия летен сезон. Руските чартърни полети бележат 80% увеличение към двете ни морски летища. 30% е увеличението и ранните записвания в хотелите, по данни на Българската асоциация на туроператорите, каза още Ангелкова.

По думите ѝ големите чуждестранни туроператорски агенции, с които министерството работи отчитат ръст на записванията с около 40% и повече. Министър Ангелкова добави, че България ще бъде представена на 4 големи туристически форума в Русия през следващия месец. 

Ангелкова коментира и вчерашното решение, че вицепремиери и министри няма да използват автомобилите на НСО от 1 април. По думите й всяко министерство разполага с ведомствени автомобили и ще ги използва, когато е необходимо. 

Коментари: 0