Туристическото министерство ще подпомогне българските екскурзоводи

Обявена е обществена поръчка на стойност от 3 млн. лв., за която фирмите могат да кандидатстват с проекти

Туристическото министерство ще подпомогне българските екскурзоводи

Снимка: Красимир Свраков

688 ~ 1 мин. четене
Глория Христова Автор: Глория Христова

Министерство на туризма ще подпомогне българските екскурзоводи, които от 13 месеца нямат никакви финансови постъпления. Вчера е обявена покана за предоставяне на оферти по обществена поръчка с индикативна стойност 3 млн. лв. за набиране на външни експерти, които да популяризират туризма в България. Насочена е към 4-те организации на екскурзоводите в България, обяви служебният министър на туризма Стела Балтова на пресконференция, на която бяха представени основните приоритети на министерството.

„За мен това е от решаващо значение за нашите колеги. Мога да ви кажа, че с огромно чувство съобщават това. Отварянето на офертите ще бъде следващия петък. В резултат на това, договорите с екскурзоводите ще бъдат сключени с максимален срок до 15 юни, като от това ще последва авансово изплащане на 50% от сумите по договорите“, коментира Балтова.

От министерството очакват организациите на екскурзоводите да представят проекти в направления, свързани с изработването и изпълнението на определен брой онлайн презентации и онлайн турове, които да обхванат 9-те туристически района в България.

Балтова обяви, че скоро ще бъдат съобщени и други мерки, които ще бъдат в помощ на екскурзоводите.

Коментари: 0