Туристите изненадаха СПА курортите по Великден

Резервациите в последния момент надхвърлят предварителните очаквания

Туристите изненадаха СПА курортите по Великден

Снимка: Unsplash

1692 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Предварителните данни на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) за заетостта на местата за настаняване по време на продължаващите и в момента великденски празници показват, че резервациите в последния момент са повече от предварително очакваните. По думите на зам.-председателя на организацията Златко Златанов реализираните посещенията в СПА курортите надвишават планираните, което според него е знак за интерес на българите към родните туристически услугите. Точни числа обаче не се съобщават. 

През минали години сънародниците ни често избираха чуждестранни дестинации, особено близка Гърция, но заради несигурността около пандемията и ограничителните мерки при пътуване сега не е изненада, че са се насочили към местните курорти. 

Според вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова България се е утвърдила като сигурно място за пътуване и почивка. Летният сезон в страната стартира официално на 1 май. Министърът в оставка, която днес бе на проверка във Велинград, увери, че инспекциите ще се запазят и занапред.

Коментари: 0