Турската компания \"Са-ба\" започна строежа на завода край Димитровград

Предприятието за автомобилни аксесоари ще разкрие 350 нови работни места

Турската компания \

Снимка: Министерство на икономиката

Турската компания за производство на осветителни тела за автомобили "Са-ба" започна строителството на завод за автомобилни аксесоари край Димитровград. Инвестицията е за 8 млн. евро като в предприятието, което ще започне работа в началото на следващата година, ще бъдат открити 350 нови работни места. Това съобщи генералният мениджър на "Са - ба" за България и Турция Серкан Куруглоу на днешната първа копка на обекта, цитиран от БТА.

Заводът се намира в землището на село Крепост. Застроената площ на мощностите ще бъде 3000 кв. метра, а първият етап - производствените халета, трябва да бъдат построени до ноември тази година. „Са-Ба” произвежда автомобилни фарове, мигачи, стопове и вътрешно осветление за водещи автомобилни фирми.

Това е първата международна инвестиция на "Са - ба", коментира Куруглоу. Той добави, че за нея има изключително обнадеждаващи мнения от клиентите на дружеството. „Именно затова ни е нужна подкрепата на всички местни и държавни институции”, каза мениджърът.

„Реализираме близо 2 годишни усилия, които минаха през доста перипетии и проблеми. Но успяхме да се справим”, посочи кметът на Димитровград Иво Димов. Според него правилният път е да се разкриват нови производства и работни места.

„Изключително важно и за Димитровград, и за съседно Хасково, е да бъдат обединени усилията за изграждането на административен капацитет. На човешки ресурси, които ще работят в тези производства”, подчерта Димов.

Коментари: 0