Турция нанася тежък удар на гръцкия туризъм

Страната приема руски туристи без визи и паспорти

Турция нанася тежък удар на гръцкия туризъм
Турция приема руски туристи без визи и паспорти, което ще окаже сериозно влияние върху посещенията на руснаци в Гърция, съобщават гръцки медии. Анкара е готова да допусне руските туристи да почиват в страната при облекчен режим - само с лични карти.

Гръцките хотелиери очакват спад и масово анулиране на резервации от страна на руснаците. Голяма част от тях ще предпочетат Турция, където се предлагат много по-евтини пакети, заявиха от съюза на хотелиерите, цитирани от БНР. 

Въпреки очакванията на гръцкия туристически сектор за привличане на повече руски туристи тази година, броят им вероятно ще бъде по-малък в сравнение с миналата година, когато едва 520 хил. руснаци са почивали в Гърция по информация на Гръцката национална банка. 

Министерството по туризъм в Атина трябва да промени изцяло стратегията си, за да не изгубим руските туристи, коментират собственици на хотели пред гръцките медии. От гръцкия туристически бранш отчитат и трудна конкуренция с България, където руснаците имат традиция в предпочитанията си.
Коментари: 0