Учението в София не беше театър

МВР ще реагира на всеки сигнал, категоричен е Антон Златанов

Учението в София не беше театър

Антитерористичното учение в София е било симулация на реална операция, а не театър.

Това коментира пред Нова телевизия зам.-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов по повод проведената акция в столицата, заради която мнозина обвиниха полицията, че е нарушила гражданските им права.

„Никой не е е задържан, никой не е арестуван. Гражданите, попадайки в този периметър, се налага да бъдат проверени. Ако всичко беше театър, всичко щеше да приключи за половин час“, увери Златанов.

Комисарят обясни методиката, по която се провеждат подобни операции. „Такова учение се състои от 2 групи ръководители. Едната измисля сценария, а другата, това сме ние, е изпълнител. Няма как едно такова учение да не създаде неудобство и ние се извиняваме за него.

Ежедневно се налага да създаваме дискомфорт на гражданите, вчера евакуирахме 5-етажна сграда заради забравена чанта“, изтъкна Златанов.

Той посъветва гражданите да се съсредоточат върху собствената си работа, вместо да коментират тази на правоохранителните органи.

„Нека всеки да работи по специалността си и да не казва какво е безумие и какво не е. Неудобство сигурно ще се създава при всеки сигнал за бомба, при всяка една забравена раница“, категоричен бе Златанов.  

Коментари: 0