Удължават срока за кандидатстване за наградите \"За жените в науката\"

Кандидатури за участие ще се приемат до 30 април 2019 г.

Удължават срока за кандидатстване за наградите \
260 ~ 1 мин. четене
Срокът за участие в Националната стипендиантска програма "Жените в науката" се удължава до 30 април 2019 г. Конкурсът ще отличи жени, които ще получат награди от по 5000 лв. 

Основните изисквания към кандидатите са да бъдат на възраст до 35 години, да са докторанти или вече да са защитили докторска степен, да се занимават с изследвания в сферата на природните науки и да разработват авторски научен проект. 

Кандидатките могат да изпратят своите документи за участие по електронен път на: unesco-bg@mfa.bg и stanislava . nishkova @ mfa . bg, или по пощата до Националната комисия за ЮНЕСКО в България.По традиция кандидатурите ще бъдат оценени от експертно жури от водещи научни специалисти от сферата на природните науки. 

Победителите ще бъдат обявени и наградени на официална церемония през есента на 2019 г. Една от стипендиантките ще спечели и възможност да се бори за едно от 15-те международни отличия на L’Oreal и ЮНЕСКО по програмата International RisingTalents. 15-те победителки са селектирани измежду най-добрите стипендианти в националните и регионалните издания на „За жените в науката“ от съответната година.

Решението за удължаване на срока бе взето от организаторите –Националната комисия за ЮНЕСКО в България, Софийският университет „Св. Климент Охридски“ и L’Oreal България, поради големия интерес и впечатляващия потенциал на вече постъпилите проекти. Стипендиите по програмата „За жените в науката“ се отпускат всяка година с цел да подпомогнат изследователската работа на младите жени учени в България, като признание за техния научен потенциал и като стимул за развитието на науката в страната. В тазгодишното издание могат да участват дами учени от цяла България.
Коментари: 0